Navigatie Link overslaanHome » Kennisbank » Te snel naar beperkt casco?

Te snel naar beperkt casco?

Op 14 maart verscheen er een artikel van Verzekeringssite.nl over overbodige verzekeringen. Hierin staat dat beperkt casco voldoende dekking biedt voor een auto ouder dan vier jaar. Polis Direct vindt dat je dat niet zomaar kunt stellen want iedere situatie is anders. Wat zijn de consequenties bij een schuldschade?

Wij hebben drie zaken uitgelicht die wij belangrijk vinden wanneer je voor de keuze staat:

Als hij gefinancierd is.....

Wanneer is het verstandiger om toch voor de meeste uitgebreide dekking te gaan? Bijvoorbeeld indien er sprake is van een autofinanciering die nog niet is afgelost. Als de auto namelijk total-loss wordt verklaard door schuld of vandalisme, valt de schade buiten de dekking. Het nare gevolg is dat je met een restschuld op je lening blijft zitten.

Kun je een gelijkwaardige auto morgen betalen?

Niet iedereen heeft het geld direct voorhanden om een nieuwe auto te kopen. Als je kiest voor een beperkt casco dekking kijk dan eerst in je portemonnee. Kun je een gelijkwaardige auto aanschaffen en heb je er vrede mee als dat door een ongeluk plotseling noodzakelijk is? Dan kun je gerust naar beperkt casco overstappen.

Check sowieso het premieverschil!

Een volledig cascoverzekering hoeft niet duur te zijn. Heb je behoorlijk wat schadevrije jaren dan is het verschil vaak zelfs erg klein. Zeker dan is het vaak toch een aanrader om te kiezen voor volledig casco. Bel gerust met ons call center op telefoonnummer 024-366 56 44 en laat je informeren over de mogelijkheden en kosten voor beide dekkingen.