Navigatie Link overslaanHome » Goed Rijden » Kennisbank

De zes grootste bonnenregens

Van te hard rijden tot verkeerd parkeren: veel Brabanders lopen geregeld tegen een verkeersboete aan. Hieronder de zes grootste bonnenregens op een rij. Goed rijden loont:  probeer bonnen te ver komen door deze zes redenen in het achterhoofd te houden en vooral niet te overtreden.

Lees verder >>

Dynamisch snelheidsbord

De dynamische snelheidsborden werden 25 maart 2014 gepresenteerd op de internationale verkeersbeurs Intertraffic in de RAI. Met één druk op de knop kan de wegbeheerder de snelheid van alle borden langs een bepaald traject veranderen, wat de situatie voor de automobilist duidelijker moet maken. Na aanleiding van deze introductie is er een stelling geformuleerd: ‘’Dynamische snelheidsborden meteen invoeren’’.

Lees verder >>

Coöperatief rijden met auto’s: veilig en goedkoop

Specialist Jeroen Ploeg aan de TU/e heeft onderzoek gedaan naar de werking van coöperatieve adaptieve cruise control (CACC).

Lees verder >>

Herfstige spoed…

Na een warme zomer en dito nazomer, komt de herfst er nu toch echt aan. Met regen, kou en steeds minder uren daglicht in het vooruitzicht. Veilig, zuinig en schadevrij rijden vraagt weer extra aandacht, dus hoe bereidt u zich hierop het beste voor?

Lees verder >>

Regen na droogte?

Als het een lange tijd droog weer is geweest en het gaat weer regenen, kan het behoorlijk glad worden. Hoe komt dat eigenlijk?

Lees verder >>

Steenmarters

Sinds een tijdje ontvangen we weer regelmatig meldingen van schade aan auto's door steenmarters. De steenmarter kruipt graag via de onderkant van de auto naar de motorruimte, waar het veilig en droog is. Onderweg worden dan kabels en isolatiemateriaal aangevreten, waardoor de schade behoorlijk groot kan zijn. .

Lees verder >>

Kosten besparen met veilig rijden!

Veilig autorijden is belangrijk. Dat vinden gelukkig de meeste mensen. Maar wist je al dat veilig rijden niet alleen levens spaart, maar ook kosten behoorlijk kan drukken?

Lees hier hoe 

Te snel naar beperkt casco?

Weet jij welke verzekeringsvorm het beste bij jou past? Wat het verschil tussen allerlei dekkingen eigenlijk is, behalve de prijs? En wat heb je nou eigenlijk echt nodig, en wat niet?

Lees verder >>

Je verzekering en drank

Zelfs de beste chauffeur kan een ongeluk soms niet voorkomen. Met drank op aan het verkeer deelnemen verhoogt de kans op een ongeluk in extreem hoge mate. Hoe gaat je verzekeraar om met schade die in aangeschoten of dronken toestand wordt veroorzaakt?

Lees verder >>