Navigatie Link overslaanHome » Kennisbank » Bonnenregens

De zes grootste bonnenregens

Van te hard rijden tot verkeerd parkeren: veel Brabanders lopen geregeld tegen een verkeersboete aan. Hieronder de zes grootste bonnenregens op een rij. Goed rijden loont:  probeer bonnen te ver komen door deze zes redenen in het achterhoofd te houden en vooral niet te overtreden.

 

1. In Augustus 2005 deelde agenten 369 bonnen uit tijdens een politiecontrole in Tilburg. De reden van deze bonnen waren:

  • - Te hard rijden
  • - Geen gordel om
  • - Het niet kunnen tonen van het rijbewijs/autopapieren
  •  

2. In September 2012 reed één op de dertien voertuigen te hard op de A50 tussen Uden en Veghel. Van 9475 voertuigen werd de snelheid gemeten. De man met de hoogste snelheid,  187 km per uur, raakte zijn rijbewijs kwijt. Verder werden er 2 auto’s in beslag genomen en bij 10 bestuurders ongeveer 4.500 euro aan boetes geïnd.

 

3. In November 2012 is uit een snelheidscontrole in Tilburg gebleken dat één op de tien automobilisten te hard reed. De hoogst gemeten snelheid op de weg met een maximale snelheid van 50 kilometer was 86 kilometer. Veder zijn er acht automobilisten gepakt bij de alcoholcontrole.

 

4. In November 2012 werden de gasten van restaurant De Twee Gebroeders in Etten- Leur onaangenaam verrast door uitgeschreven bonnen van twee parkeerwachters. In totaal zijn er 21 bonnen uitgedeeld, met een gezamenlijke waarde van 1800 euro.

 

5. In februari 2013 zorgen nieuwe digitale flitspalen op de Eindhovens weg in Aalst voor een grote hoeveelheid van bonnen. Een man uit Lommel heeft zelfs in totaal 15.000 euro moeten betalen.

 

6. In December 2013 werd maar liefst 75% van de inwoners van Vierlingsbeek geflitst voor te hard rijden. Sommige mensen moesten meer dan 550 euro aan boetes betalen.

 

Voorkom ongelukken door jezelf te houden aan de verkeersregels. Dit bespaart je niet alleen veel geld aan bekeuringen maar zorgt ook dat je verzekeringspremie laag blijft.