Navigatie Link overslaanHome » Alles over Polis Direct » Nieuws » Van oldtimer- naar autoverzekering

Een oldtimer bezitten..minder aantrekkelijk dan voorheen

Per 1 januari a.s. worden de MRB-regels (motorrijtuigenbelasting) voor oldtimers aangepast. Hierdoor is het voor veel mensen minder aantrekkelijk om een oldtimer te blijven rijden als eerste of tweede auto. Een klein deel van benzineauto's (tussen 26 en 40 jaar oud) kan gebruik maken van een overgangsregeling, maar over het leeuwendeel van het oldtimerwagenpark in Nederland moet straks motorrijtuigenbelasting worden betaald. Daarmee behoort het voordelig rijden van oldtimers op diesel en lpg tot het verleden.

 

Opnieuw beginnen met opbouwen van schadevrije jaren na verkoop?

Polis Direct kent een gunstige premie voor de oldtimerverzekering. Hierdoor hebben wij sinds de introductie van de oldtimerverzekering behoorlijk wat oldtimers verzekerd. Zoals bijna alle oldtimerproducten in de markt, kent onze oldtimerverzekering een vaste premie. Hierdoor zijn schadevrije jaren niet van invloed op de premie, en bouw je ook geen schadevrije jaren op tijdens de looptijd van de verzekering. Ruil je de oldtimer nu in voor een personenauto, dan heb je meestal geen schadevrije jaren meer en begin je met de laagste no-claimkorting voor de personenautoverzekering.

 

Polis Direct stelt zich coulant op!

Doordat wij veel oldtimers verzekeren, hebben wij meegedacht aan een oplossing voor degene die hun oldtimer verkopen en (opnieuw) een personenauto aanschaffen. Hoe doen wij dit?

  • Heb je op je oldtimerverzekering geen schade geclaimd, dan geven wij maximaal twee treden extra inschaling bij een nieuwe personenautoverzekering.
  • Heb je in het verleden elders of bij Polis Direct een personenautoverzekering gehad? Wij nemen deze tot maximaal 3 jaar terug (in plaats van 1 jaar) over uit Roy-data.
  • Heb je nog een andere personenauto bij Polis Direct of elders verzekerd? Breng ze beide over naar Polis Direct en geniet voor beide auto’s van de hoogste no-claimkorting (2e autoregeling).

 

Over de nieuwe regels

Door de nieuwe regels is de mrb-grens voor mrb-vrijstelling bij benzineauto’s opgerekt naar 40 jaar. Voor auto’s ouder dan 26 jaar geldt een kwarttarief van maximaal 120 euro per jaar. Tijdens de wintermaanden december, januari en februari mag er dan echter niet met de oldtimers worden gereden en blijven de bestaande regels rond de schorsing van kracht. Ook bij diesel- en lpg-auto’s gaat de grens naar 40 jaar, zonder overgangsregeling.