Navigatie Link overslaanHome » Alles over Polis Direct » Nieuws » Autobraak? Uw inboedelverzekering biedt uitkomst.

Autobraak? Uw inboedelverzekering biedt uitkomst.

9 September 2010

Kostbare spullen kun je maar beter niet in de auto laten liggen. De auto staat vaak urenlang op een onbewaakte plek, dus een dief kan zijn slag slaan. Wat moet je dan doen?
Je kunt de braakschade aan de auto en diefstal van bijvoorbeeld een ingebouwd navigatiesysteem claimen bij de autoverzekeraar. Voor andere goederen zoals een tas, laptop of mobieltje kun je terecht bij de inboedelverzekering. Bijna alle inboedelverzekeringen dekken diefstal uit de auto. Voorwaarde is wel dat de spullen goed zijn weggeborgen in de auto, bijvoorbeeld in de kofferbak of niet zichtbaar onder de hoedenplank. Ben je regelmatig met de auto op pad en heb je kostbare spullen bij je, dan is een inboedelverzekering erg handig. Let er dan op of de inboedelverzekering van je eigen woning ook geschikt is voor de auto. In de Geldgids van de Consumentenbond staat een overzicht van de beste verzekeringen op dit vlak. Je kunt er beter vooraf over nadenken dan later met de brokken zitten.
Inboedel is in geval van auto-inbraak bij de meeste verzekeraars gedekt voor minstens €225. Polis Direct dekt uw inboedel tot €235. Bovendien verzekert Polis Direct wereldwijd diefstal van de inboedel uit de auto. Dus zelfs als je bij wijze van spreken met je auto op reis zou zijn in Nepal, zijn de spullen in de auto gedekt.

Veel verzekeraars hebben geen dekking in het buitenland, met name Avéro Achmea, Bruns ten Brink, FBTO, Interpolis, London, Univé, Verzekeruzelf, Zelf.nl en ZLM. Andere inboedelverzekeringen beperken zich tot het verzekeren van de inboedel tijdens dagtripjes (’24 uursbeperking’) naar Duitsland, Luxemburg en België. Ben je langer dan 24 uur weg, dan vervalt de dekking en zul je in geval van diefstal uit de auto moeten aankloppen bij de reisverzekering. Polis Direct heeft deze 24 uursbeperking niet.
Als er spullen uit je auto worden gestolen en je wilt dit claimen, doe dan aangifte bij de politie. Het proces-verbaal heb je nodig voor de verzekering. Ook is het handig als je de aankoopbon nog hebt. Bedenk wel dat een verzekeraar rekening houdt met afschrijving. Voor oudere spullen krijg je meestal alleen de dagwaarde vergoed.
Wilt u meer informatie over de inboedelverzekering van Polis Direct?
Kijk dan op www.polisdirect.nl/inboedelverzekering. Daar kunt u ook direct uw premie berekenen.
De allrisk inboedelverzekering van Polis Direct is in 2009 door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste koop.
Datum: 13 aug 2010
Bron: www.telegraaf.nl

Laat je terugbellen

Wij bellen je graag terug op het tijdstip dat jou uitkomt

Bel mij terug