Navigatie Link overslaanHome » Alles over Polis Direct » Nieuws » Fraude bij garages in Hongarije en Bulgarije

Fraude bij garages in Hongarije en Bulgarije

Het Verbond van Verzekeraars publiceerde onlangs een opmerkelijk bericht. Mensen die met de auto op vakantie gaan naar Hongarije en Bulgarije moeten oppassen als ze hun auto daar naar de garage brengen. Uit deze landen komen namelijk steeds meer meldingen binnen van garagefraude. Lees hieronder waar je als toerist-met-pech op kunt letten.

 

Goede onderdelen eruit, slechte erin

Wanneer je auto in een garage in een van deze landen terecht komt, kan er bijvoorbeeld vastgesteld worden dat een auto uitgebreid gerepareerd moet worden, terwijl er eigenlijk maar een klein probleem is. Daarnaast zijn er meldingen binnen gekomen dat monteurs goede onderdelen tijdens een reparatie uit de auto stelen. Zo meldde Allianz Global Assistance het voorval van een automobilist met een lekke band. Er werd door de garage niet alleen een oude band op gezet, maar ook de andere banden werden verwisseld voor oude en versleten banden. De goede banden die er op zaten, hield de garage. Volgens Allianz Global Assistance zijn er dit jaar opvallend meer meldingen uit deze landen gekomen over garagefraude.

 

Wat kun je zelf doen als je toch met pech bij een garage terecht komt?

Probeer zo veel mogelijk bij je auto te blijven, ook als hij de werkplaats in gaat. Maak ook foto's van banden en de motor, en haal waardevolle spullen uit je auto. In Hongarije en Bulgarije bestaat geen keurmerk of overkoepelende organisatie zoals wij hier de Nederlandse branchevereniging BOVAG kennen. Automobilisten worden door hun verzekeraar vaak naar de dichtstbijzijnde garage gestuurd als zij pech hebben. Daardoor is het moeilijk te onderscheiden welke garages betrouwbaar zijn en welke niet.