Navigatie Link overslaanHome » Kennisbank » Herfstige spoed

Herfstige spoed…

Na een warme zomer en dito nazomer, komt de herfst er nu toch echt aan. Met regen, kou en steeds minder uren daglicht in het vooruitzicht. Veilig, zuinig en schadevrij rijden heeft weer meer aandacht nodig, dus hoe kunt u zich hierop het beste voorbereiden?

Bandenprofiel checken

Het is een kleine moeite om uw bandenprofiel te (laten) checken. Hoe minder de profieldiepte namelijk is, des te langer is de remweg. Als het regent, kan het water niet meer goed afgevoerd worden en is de kans op aquaplaning veel groter. De auto wordt dan onbestuurbaar en de kans op een ongeluk is levensgroot. De wettelijk minimale profieldiepte is 1,6 mm, maar over het algemeen wordt vervanging aangeraden bij een zomerband met 3 mm, en een winterband met 3,5 mm profieldiepte.

Plannen bandenwissel

Plan vast een afspraak in bij uw garage voor eind oktober, om uw banden te wisselen. Tegen de tijd dat het "winterbandenweer" is, is het namelijk vaak vreselijk druk. Het is nog te vroeg om nu al over te gaan op winterbanden; dit wordt geadviseerd bij temperaturen van 7 graden of lager. Nu plannen, betekent dat u in ieder geval op tijd op de juiste banden rijdt.

Vervangen ruitenvloeistof

Wordt het als snel kouder 's nachts, vervang dan tijdig uw ruitenvloeistof om bevriezing te voorkomen. Een vorstbestendige vloeistof is misschien wel de meest eenvoudige manier om onnodige schade aan uw auto te voorkomen en werkt bovendien ook prima bij temperaturen boven het vriespunt.

Sterretje in de autoruit

Een sterretje in uw autoruit verandert bij temperatuurverschillen snel in een barst. Bijvoorbeeld wanneer u na een koude ochtend de verwarming in uw auto volop aanzet (op uw voorruit). Een sterretje laten repareren is goedkoper dan een ruitvervanging. Bent u beperkt- of volledig casco verzekerd, dan kost het u zelfs helemaal niets!